Sportpsycholoog Amsterdamsche hockeyclub ahbc

MEntale begeleiding op AHBC

Sinds 2021 werken wij samen met de Amsterdamsche Hockey Club (AHBC).
AHBC is een van de grootste hockeyclubs van Nederland en doet in bijna alle leeftijdsgroepen mee op het hoogste niveau. Het is een veilige basis voor heel veel sporters waar veel ruimte is voor plezier maar waar tegelijkertijd ook naar topniveau wordt gestreefd.

Om te presteren op topniveau is het belangrijk om aandacht te besteden aan alle onderdelen van prestatie: techniek, tactiek, fysiek, en mentaal. Dit laatste vinden wij heel belangrijk en we zijn blij dat hier dan ook voldoende aandacht aan wordt besteed.

VAN DENKEN NAAR DOEN

In de jeugdopleiding verzorgen wij het mentale stuk. Hoe het mentale stuk om sportclubs en verenigingen vormgegeven wordt is niet altijd even duidelijk. Er zijn vaak goede ideeën maar hoe deze in de praktijk te brengen is vaak lastiger ook gezien de beperkte middelen. Toch zijn wij ervan overtuigd dat met weinig middelen al een hoop gedaan kan worden op mentaal gebied. Het gaat vooral om het stukje doen.

SPORTPSYCHOLOGIE IN DE PRAKTIJK

Hoe ziet het mentale stuk er bij de jeugdopleiding van AHBC uit?

Op mentaal vlak is het belangrijkste onderdeel speler begeleiding. Wij zijn er voor een stukje individuele en mentale ontwikkeling van de spelers. Als het goed gaat streven we naar nog beter en als het niet goed gaat zijn we er om te helpen. Dit doen we door één keer in de week op de club aanwezig te zijn voor vaste speler gesprekken met de oudste jeugd. Hierbij zijn wij ook een verlengstuk van de trainer, waarbij we een objectieve schakel zijn voor de spelers. Dit zorgt ervoor dat spelers hun verhaal eerlijk kwijt kunnen en kunnen zaken eventueel op tijd gesignaleerd en doorgegeven worden.

Daarnaast Is het belangrijk dat trainers op de hoogte zijn van het mentale stuk. Hier zit dus een stukje trainer begeleiding in. Zowel op groepsniveau als individueel worden mentale thema’s onder de aandacht gebracht.

Verder zijn wij het centrale aanspreekpunt voor teamsessies. Zijn er teams die tegen bepaalde struikelblokken aanlopen dan zijn er mogelijkheden om dit in een teamsessie onder begeleiding van Marije aan te pakken.

TOTAALPLAATJE

Doordat er op de club mensen met verschillende expertises rondlopen vullen we elkaar goed aan en kan er naar het complete plaatje van prestatie en ontwikkeling gekeken worden. Zie het als een fysiotherapeut of looptrainer die wekelijks op de club aanwezig is. Als sportpsycholoog kan je hetzelfde leveren. Als er spelers zijn met problemen ben je snel bereikbaar, gaat alles goed dan is er ruimte om te kijken naar optimalisatie.

meer weten?

Ben jij als sportclub of vereniging benieuwd hoe het mentale stuk beter in de praktijk gebracht kan worden. Ook met weinig budget of middelen is er al veel haalbaar.

Neem contact op met onze sportpsycholoog voor een adviesgesprek of om de mogelijkheden voor jullie sportclub te bespreken.

Marije Kuiper Sportpsycholoog Hockeyclub Amsterdam AHBC - Bold Performance - Mentaal - Presteren
Marije Kuiper Msc

psycholoog

Meer weten over onze diensten?

E-mail Us

contact@boldperformance.nl

Call Us

+31 (0)6 33889905