Bold Blog

BLOG

BACKSTAGE IN DE SPORTWERELD

In de serie backstage in de sportwereld – echte verhalen spreek ik, Marije Kuiper, 8 topsporters over de realiteit van het topsport leven.

Als sportpsycholoog weet ik als geen ander dat achter succes heel veel schuilgaat. Op LinkedIn en social media laten we onze successen zien, wat helemaal terecht is want we werken er hard voor, maar terwijl we door al dat succes heen scrollen verdwijnt de realiteit steeds meer naar de achtergrond.

Ik merk dat het scrollen op LinkedIn en sociale media voor een prestatiedruk kan zorgen die niet altijd fijn is. Waar ligt de norm als we alleen maar succes verhalen zien, en wat doet dat met de nieuwe generatie?

Hier ontstond het idee om een andere kant van succes uit te lichten. Niet per sé een negatieve kant, maar een realistische kant. De realiteit zoals die is – echte verhalen dus.

Vanuit mijn werk en interesses kom ik al snel bij de sport uit. In deze serie spreek ik 8 sporters over de realiteit van het topsportleven. Hier kwamen al snel mooie verhalen uit en ik heb veel zin om deze te delen. Met hopelijk het gewenste effect; de sociale media een stukje realistischer maken door de wereld achter succes te laten zien – met alle ups en downs die daarbij horen.

Op Woensdag 14 Februari sprak ik met Jelle Snippe. Op het moment dat we elkaar spreken heeft hij een infectie in zijn been, een onverwachte blessure, en dat terwijl hij het aankomende weekend een belangrijke wedstrijd moet spelen in Baku. Gelijk even een realitycheck dat dingen vaak niet…

Als tweede in de serie spreek ik met Jesse Nispeling.  Jesse heeft al een lange waterpolo carrière achter zich en is sinds kort gestopt met waterpolo op nationaal niveau. Hoe is zijn carrière verlopen, wat zijn de dingen waar hij tegenaan liep, en hoe is het om te stoppen na zo’n lange tijd? Lees meer…

Als derde spreek ik met hockeyer Diede van Puffelen, inmiddels een bijna mede-psycholoog maar vooral topsporter. Diede speelt vanaf de jeugd in de Nederlandse teams en heeft jarenlang in de hoofdklasse gehockeyd. Inmiddels is de Nederlandse hoofdklasse ingeruild voor een avontuur in Duitsland…

Met net een EK en een WK waterpolo achter de rug spreek ik met Bente Rogge. Het was een drukke periode met twee toernooien zo snel achter elkaar.  Samen blikken we terug, kijken we vooruit, en neem ik een kijkje achter de schermen in de carrière van Bente. Lees meer…

achtergrond informatie

Ik heb deze verhalen geschreven omdat ik in mijn werk en om mij heen merk dat er een prestatiecultuur ontstaat door alle successen die we zien op social media. 

Ik ben van mening dat het normaliseren van de dingen die achter succes schuilgaan de wereld een stukje realistischer maakt. Daarnaast zou je jezelf kunnen herkennen in de verhalen en kunnen ze hopelijk inspireren om de juiste keuzes te maken en door te zetten op mindere momenten. 

De serie is geschreven vanuit mijn passie voor de mentale kant van het sportleven. Deel jij deze passie of wil je meer weten over sportpsychologie? Aarzel niet om contact op te nemen! 

Marije Kuiper Sportpsycholoog Hockeyclub Amsterdam AHBC - Bold Performance - Mentaal - Presteren
Marije Kuiper Msc

Eigenaar / Sportpsycholoog

Wil je meer weten over onze diensten?

LET OP: Onze reacties willen nog wel eens in uw spambox terecht komen. Heb je binnen drie werkdagen geen reactie gehad? Neem dan zeker een kijkje in uw spam inbox.

  Contact Info

  Email Us

  contact@boldperformance.nl

  Call Us

  +31 (0)6 33889905

  Follow Us